Menu

Lezing prof. Bart Kerremans over de Amerikaanse verkiezingen 2024

Datum: 31/10/2024

-

Tijdstip: 19:00 - 22:00

De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024

Voorbeschouwing – LEZING 1

31 oktober 2024 – 19.00u

De strijd om het Witte Huis is in volle gang. Amerika kiest op 5 november 2024 haar 47ste president. Wat een democratisch feest zou moeten zijn, krijgt door ongekende polarisatie een wrange smaak. De mislukte aanslag op Trump, de machtswissel bij de Democraten, de vele plotwendingen in de race en de diepe verdeeldheid in de VS hebben de verkiezingsstrijd de afgelopen maanden tot een rollercoaster gemaakt, die de rest van de wereld met spanning volgt.

Wordt het Donald Trump of Kamala Harris? En welke invloed heeft het resultaat op onze eigen (economische) leefwereld?

Tijdens de lezing gaat moderator en VRT-journaliste Phara de Aguirre in gesprek met professor Bart Kerremans. Samen laten ze hun licht schijnen op deze presidentsverkiezingen en hun wereldwijde impact.

Nabeschouwing – LEZING 2

27 maart 2025 – 19.00u 

Inschrijven voor deze lezing kan pas op een later tijdstip.

And the winner is … De verkiezingen zijn voorbij, de storm is gaan liggen. Nu de stemmen geteld en de uitslag bekend is, is het tijd om vooruit te kijken. Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Amerikaanse president? Hoe moet het verder met een land vol verdeeldheid en leugens? En welke gevolgen hebben de verkiezingsresultaten voor het buitenlandse beleid van de VS?

Tijdens de lezing gaat moderator en VRT-journaliste Phara de Aguirre in gesprek met haar collega Björn Soenens zodat de avond gevuld wordt met persoonlijke anekdotes over de huidige politieke, economische en sociale situatie in de VS. 

Lezing prof. Bart Kerremans over de Amerikaanse verkiezingen 2024

Professor Bart Kerremans is hoogleraar internationale relaties en Amerikaanse politiek aan de Katholieke Universiteit Leuven en het Instituut voor Internationaal en Europees Beleid (IIEB). Hij wordt ook geregeld geraadpleegd door de Vlaamse media voor het geven van duiding bij belangrijke politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

Lezing prof. Bart Kerremans over de Amerikaanse verkiezingen 2024

Björn Soenens  begon  zijn loopbaan bij de VRT als journalist. Sinds 2017 is hij dé Amerika-correspondent van de VRT in de VS. Hij schreef ook verschillende Amerikaboeken, het meest recente ‘De laatste walvis’. Zijn podcastreeks ‘Björn in the USA’ sleepte de  award van ‘Best History Podcast 2023’ in de wacht tijdens de Belgian Podcast Awards.

Schrijf je hier in

Vandaag kan u enkel inschrijven voor de eerste voorbeschouwende lezing met prof. Bart Kerremans op 31 oktober.

  • Bent u lid van het kunstforum? U betaalt 25 euro per persoon voor de lezing.
  • Bent u geen lid van het kunstforum? U betaalt 30 euro per persoon voor de lezing.

Let op, het aantal plaatsen zijn beperkt. Na de lezing wordt u nog een receptie aangeboden.

SCHRIJF JE HIER IN 

Het juiste bedrag dient overgeschreven te worden op rekeningnummer BE62 7310 4749 9861 van De Koolputten Kunstforum met vermelding ‘Lezing 1′. U ontvangt een definitieve bevestigingsmail zodra uw betaling in orde is.

Wenst u enkel op de hoogte te worden gehouden wanneer de inschrijvingen van de tweede lezing starten?  Mail dan naar expo@dekoolputten.be.

Programma

19.00u   Deuren open

19.30u  Start lezing

20.30u Tijd voor vragen

21.00u Receptie

Menu restaurant

Reserveer die avond in ons restaurant De Koolputten onze speciale ‘verkiezingsmenu’.
U krijgt een voor- en hoofdgerecht (inclusief water; exclusief andere drank) aan 49 euro per persoon.

Reserveren kan telefonisch via 052 50 60 60 of via de website www.dekoolputten.be. Vergeet niet te vermelden dat u deze menu wenst.

{title}